tisdag 9 september 2014

Hemmagjorda KokosflingorJag älskar smaken av kokos i drycker, mat och desserter!! Som de flesta människor så är jag också van att köpa allt färdigt som ex, kokosvatten, kokosflingor, kokosmjölk osv.. Så jag fick iden att testa att göra hemmagjorda kokosflingor.  Jag köpte kokosnötter mest för att jag ville ha färskt kokos vatten i min smoothie (Se inlägget HÄR om hur jag gjorde min smoothie av färskt kokosvatten) Jag insåg att jag kan ju inte slänga all kokos som är inuti. Det var ganska mycket jobb att göra kokosflingor men doftade LJUVLIGT när flingorna låg i ugnen för att rostas.

Tips!! Skaka på kokosnötterna i affären och kluckar det så betyder det att mjölken/vattnet är kvar och är färsk. Kluckar det inte så prova en ny! Vätskan i mitten av kokosnöten är inte kokosmjölk utan vatten. Kokosmjölk framställs genom att rivet fruktkött pressas, ibland tillsätts vatten.

Denna näringsrika KOKOSNÖT som är fylld med nyttiga godsaker kan du läsa mer om HÄR
Kokosflingor:

  1. Ta en hammare och börja knacka runt mitten på nöten tills den får spricka och tillslut delar sig. Man måste ha en bunke under så man hinner fånga upp kokosvattnet
  2. Sätt kniven mellan skalet och köttet och bänd eller karva ut kokosnötköttet.  
  3. Skala bort den bruna ytan med kniv eller potatis skalare så att fruktköttets yta är vit och fin. 
  4. Jag använde en mixer för att få flingor, men man kan även hyvla eller strimla det. 
  5. Häll riven kokos på en plåt och torka/rosta i ugnen på 100 grader i ca 1 timme. 
  6. Doftar ljuvligt :)
  7. Använd i bakverk, på yoghurten, i muslin, på gröten...
LYCKA TILL ❤️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar