söndag 14 september 2014

Meditation


Nu har det varit några stressiga veckor senaste tiden och jag har inte haft tid att sköta om mig själv som jag borde. Därför var det ett "måste" att ta mig tiden att bara vara och ta mig tiden att släppa alla måsten och fokusera på absolut ingenting. Jag tog en liten löptur och sedan satte jag mig på berget vid stranden. Strålande sol med lite kyligare temperatur och bara andades in frisk luft och hörde ljudet av sjön mot stranden. Det här är bland det bästa jag vet att vara ute i naturen i solen. Efter ett tag när stressen har lagt sig börjar energin komma tillbaka och axlarna slappnar av. En lätt meditationsställning som jag använder mig av brukar användas i början av yoga pass för att hitta lugnet. Den här asanan (yogaposition) hjälper dig att rikta in ryggraden så att du sitter alldeles upprätt och rak och höfterna mjuknas upp. Kroppen centreras och är lugn.  Därför får du med en här ställningen möjlighet att snabbt koppla av, koncentrera dig eller samla dig. 

Meditation- Ordet meditation kommer från latinets meditari som betyder "tänka efter" eller "tänka över". Det finns en rad olika former av meditation, men gemensamt är att man ska stilla sitt sinne. Syftet är att man ska bli mer harmonisk och få större insikt i vem eller vad man är.

Så glöm inte att ta er tid att bara vara också! Inga måsten, ingen stress till något utan bara va här och nu! ❤️Passade även på att träna lite handstand på bryggan. Det var ett tag sedan så det gick lite segt och var ganska stel. Så viktigt att ta sig tid till både träning och att ta hand om sig själv.Hoppas ni har en underbar söndag ❤️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar