onsdag 26 november 2014

Varför Yoga?


Idag utövade jag yoga hemma efter jobbet och det var såå behövligt! Efter en stressig dag finns det inget bättre än att ta en lång promenad eller löptur och sen yoga och strecha mycket. Hela kroppen och själen blir som ny :)

Varför Yoga?
Yoga är en indisk, mångtusenårig livsfilosofi och hälsovetenskap som strävar efter att individen hittar ett lugn och en inre tillfredställelse oavsett livets skiftningar. I väst mäter vi ofta vårt värde i hur mycket vi presterar. Den strävan kan verka bra men skapar en stress inombords som i längden ger hälsoproblem.

Stress är inte bara ett mentalt tillstånd utan påverkar även i hög grad den fysiska kroppen med bl a spänningshuvudvärk, försämrat immunförsvar och dåligt näringsupptag. Tillslut har kroppen inte längre tillräcklig energi att lägga på utrensning och uppbyggnad vilket gör den mer och mer mottaglig för sjukdomar och skador. Yoga motverkar detta tärande på kroppen. Genom att utöva intelligent utarbetade rörelser i takt med en djup, medveten andning är det lugnande, möjliggör återhämtning och ger en effektiv fysisk träning.

Jag utövar yoga både för att stärka min onda nacke och axlar men även för att hitta lugnet. Yoga är rehabiliterande och har visat sig särskilt bra mot spänningsbesvär, nack och ryggproblem, ledskador m,m. Den kombinerade styrke och smidighetsträningen samt yogapassets symmetriska uppbyggnad motverkar stelhet och obalanser som lätt kan uppkomma vid annan typ av träning. Jag har valt Ashtangayoga då man jobbar mycket med styrka smidighet och balans, där man blir ordentligt svettig:) Yoga är ingen tävlingssport, det går inte att vara bra eller dålig på yoga utan det centrala är att lära sig att lyssna till sin egen kropp och att kunna vara fokuserad.

Namaste ❤️

2 kommentarer:

 1. Beautiful photos!

  http://www.skinnybelle.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you very much :)) I really like your blog! Keep up the good work!

   Radera