söndag 25 januari 2015

2 veckor av Detox klar


Wow jag är klar med min detox kur på 2 veckor och det känns fantastiskt :) Man får tycka vad man vill om detox/avgiftning men jag känner verkligen en enorm skillnad på min energi och min kropp.  För mig handlar det inte om att gå ner i vikt utan att ge kroppen "semester" och tillföra extra mycket fibrer, enzymer, vitaminer och antioxidanter. Det är alltså ingen fasta utan en kur där man tillför kroppen mer näringsämnen genom kosten och därmed har man aldrig för lite energi i kroppen. Jag känner skillnad på huden som känns lenare, håret känns tjockare och naglarna starkare, vilket beror på att kroppen verkligen har sugit åt sig all näring av maten jag ätit. Jag känner mig lättare och inte alls uppblåst i magen efter måltid. De första dagarna kände jag mig extremt trött på kvällarna och sov jätte tungt. Det berodde säkert på kombinationen av mindre koffein och att kroppen använde all energi för att hjälpa till att driva ut gifterna. Sedan började det vända och det var inte ett alls jobbigt. Nu har jag ett mindre sötsug, mer energi, bättre sömn, bättre matsmältning och även koncentrationen bättre och träningen känns lättare. Så min sammanfattning är att det var absolut värt 2 veckor av "detox" för att må så här. Det enda som saknas nu för att få ännu mera energi och livsglädje är SOL!! ;)

Jag började dagen med lite yoga och träning på handstående. Även yoga känns nu lättare av detox kuren vilket är väldigt positivt. 

Ha en underbar söndag❤️


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar