torsdag 15 januari 2015

Jordgubbs & Chili Detox Smoothie


Idag blev det en annorlunda smoothie som jag fick inspiration ifrån en bok jag har hemma. Den blev överraskande god och jag gillade verkligen hettan som man känner av blandat med jordgubbar som passade jätte bra ihop. Det jag inte visste om chili är att deras höga halt av C-vitamin kan också öka upptaget av icke hemjärn (som finns i frukt, grönsaker, rotfrukter och spannmål) från andra livsmedel. Jag får lätt järnbrist så det är verkligen något jag måste tänka på hela tiden att få i mig mycket järn. Jag känner nu på min detox dag 6 att jag har mera energi tack vare att kroppen nu lättare tar upp alla naturliga vitaminer, antioxidanter, järn och mineraler genom kosten och alla smoothies. 
Jordgubbs & Chili Smoothie
(1 stort glas)
  • 2 dl jordgubbar
  • 1 lime
  • 1/2 färsk chilifrukt
  • 2-3 dl vatten
  • 3 isbitar
Skär chilifukten mitt itu, ta bort kärnorna och det vita och hacka chilin. Mixa allt till en slät smoothie. och drick den genast! Vill man ha i sötma häll i honung, agavesirap, dadlar eller valfritt.

❤️

Strawberry & Chili Smoothie
(1 serving)

  • 1 cup strawberries
  • 1 lime
  • 1/2 fresh chili
  • 1 cup water
  • 3 icecubes
Cut the chili in half, remove the seeds and the white and chop the chili. Mix until smooth and serve! For sweetness pour some honey, agavesirap, dates or optional.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar