lördag 10 januari 2015

Varför Detox? Ut med det gamla- In med ny energi!
Varför Detoxa? Med detox menas avgiftning. Att ge sin kropp en detox kur är som att ge sin kropp semester under en period, då den får tid att återhämta sig och rensa kroppen på gifter och slagg. Allt från mat, tankar, stress och motion påverkar kroppens avgiftnings system som lever, njurar, blåsa, lungor, galla och huden. Dessa organ som hjälper kroppen att göra sig av med restprodukter, toxiner och tungmetaller är många gånger över stressade och går på högvarv vilket leder till att det istället lagras giftiga ämnen i kroppen. Kroppen har ett unikt reningssystem men ibland så måste vi hjälpa till och grovrensa sig då och då. Det huvudsakliga syftet med att detoxa kroppen är att stärka kroppens immunförsvar, öka näringsupptaget, bli piggare och få massa ny energi.

Detoxa, att rena kroppen är inget nytt påhitt utan det har utövats i världen i över flera tusen år. Många kulturer har använt sig av olika metoder för att detoxa, rensa och fasta kroppen.

Läs mer om Detox från Anna Skipper här med massa olika tips och recept!


Idag börjar min detox på 20 dagar. Nu är det nytt år och vad passar inte bättre efter en stressig december månad än att göra en riktig detox och rensa kroppen. Jag kommer dricka en örtblanding ( köpt här) blandat i 1,5 liter vatten varje dag i 20 dagar. Under 10 dagar tänker jag göra mycket grönsaks/frukt smoothies och även mestadels äta raw food. Jag kommer alltså inte äta eller dricka mejeriprodukter, kött, alkohol, socker eller vitt mjöl under dessa dagarna. Allt för att få ut det bästa av detoxen. Jag ser det som en investering i mig själv och min hälsa!

10 fördelar med att detoxa kroppen:

1. Du blir piggare.

När din kropp rensas från gifter och slaggprodukter tar den lättare upp alla nyttiga ämnen vilket leder till att kroppen känns lättare och du får mer energi. Ofta känner man sig piggare redan efter ca. en vecka.


2. Viktminskning.

Detox är inte en viktminskningsmetod men många som genomgår en detoxdiet upplever att de går ner i vikt. Detta beror främst på att man under detoxkuren äter mycket frukt och grönsaker med utrensande effekt som ökar matsmältningsförmågan.


3. Du känner dig friskare.

När du gör en detox äter du mycket frukt och grönsaker som innehåller C-vitamin som hjälper till att stärka ditt immunförsvar vilket gör att du blir friskare.


4. Få en fungerande mage.

Om tidigare haft problem med uppsvälld och gasig mage så kan du efter en detox-diet ofta märka att det försvinner. Detta beror på att du äter mat som låter tarmarna arbeta samt rensar ut gammalt slagg som kan ligga kvar inuti tarmarna.


5. Du sover bättre.

Människor som lider av sömnsvårigheter kan få bättre och djupare sömn efter en detox-diet.


6. Friskare och slätare hy.

En utrensning av slagg hjälper cellerna i din hud att förnya sig och gör att din hy får mer lyster och kanske även ser fastare ut.


7. Vackrare och glansigare hår.

Det är inte omöjligt att hårkvaliteten förbättras efter en detox och det kan kännas glansigare och friskare.


8. Färre celluliter.

En del upplever efter en detox att celluliterna minskar. Kombinerar du din detox-diet med regelbunden motion så har du ännu större chans till detta.


9. En sundare och mer hälsosam livsstil.

En av de stora fördelarna med en detox-diet är att det kan hjälpa dig att förbättra dina matvanor till en mer sund och hälsosam livsstil.


10. Ett längre liv.

En hälsosam livsstil bestående av rätt föda, en glad mage och en kropp i balans ökar dina chanser till ett långt och friskt liv.

Jag ska försöka att dra ned på kaffe också under dessa dagarna. En liten kopp på morgonen måste jag ha sen får jag dricka grönt te ❤️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar