onsdag 11 februari 2015

Startar varje morgon med ljummet citronvatten


God morgon från Gran Canaria

Jag startar varje morgon med ljummet citronvatten och även när jag är på semester.  Jag pressar en halv citron (helst ekologisk) i vatten som jag värmt i kastrull. Det finns otroligt många hälsofördelar som t ex, rensar ut oönskade ämnen och gifter ur kroppen. Jag listar upp några fördelar med att dricka citronvatten varje morgon så får ni bestämma själva om ni vill testa :)

Hjälper matsmältningen- Det varma vattnet hjälper till att stimulera mag-tarmkanalen, stimulerar och renar levern samt hjälper magsyran vilket förbättrar magsmältningen. Citroner har också massor av mineraler och vitaminer och tar bort toxiner i mag-tarmkanalen ( enligt den Ayurvediska hälsosynen)

Stärker immunförsvaret- Citrusfrukter som citron innehåller mycket C-vitamin och askorbinsyra. C-vitamin kan hjälpa att bekämpa förkylningar och askorbinsyra hjälper upptaget av järn, som också spelar en roll för immunförsvaret.

Neutraliserar kroppen och hjälper syra/basbalansen- Är din kropp i kronisk PH- obalans är den också mer mottaglig för sjukdom. Även om citroner verkar sura är de extremt basiska och ett bra sätt att säkerställa att din PH balans är på rätt nivå. Speciellt om din kost är rik på kött, ost och alkohol. 

Hjälper till att detoxa (avgifta, rena) kroppen- Citronvatten är naturligt vätskedrivande, vilket innebär att det hjälper kroppen att spola ut vätska och gifter. Citronsyran kan också hjälpa dig att maximera enzymer vilket stimulerar levern. 

Ger vacker hy- Tydligen ska kombinationen av vatten och citron hjälpa till att återfukta, samt syresätta blodet vilket ger en rejäl kick. Kronisk uttorkning kan göra att huden matt. C-vitamin spelar en viktig roll för frisk hud och antioxidanterna kan motverka åldrandet i huden. 


Läs mer om varför du ska dricka ljummet citronvatten varje morgon HÄR

Till frukost gjorde jag havregryns gröt med massor av färsk frukt med kanel på. Mums!! Nu ska jag ut till poolen och senare ner till stranden. Ciaoo ❤️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar