söndag 24 maj 2015

Vegansk Pizza med Pumpafrön & morots bottenÄlskar pizza!! Jag har experimenterat med en pizza botten gjord på morötter och pumpafrön, och det blev riktigt lyckat.  Eftersom jag inte äter några mejeriprodukter från kossan så ville jag prova göra en helt Vegansk pizza och använde mig av vegansk cheddar ost istället för vanlig ost. Till pizza så passar den veganska osten utmärkt då den gräddas i ugnen, annars tycker jag den är sådär. Jag använde färska tomater till hemmagjord tomatsås, oregano krydda och massa olika grönsaker som jag toppade på pizzan. Mums!! Till pizzan gjorde jag en rödbeta och blåbärs juice, en riktig vitamin bomb. 

En annan bra glutenfri pizza botten hittar du här
Rödbeta & blåbärs juice
1 glas

1 rå rödbeta (riven)
1 dl blåbär
2 st färska medjool dadlar (som sötning)
2 dl vatten
isbitar

Mixa allt till en slät juice. Sila juicen och man inte använder en juice press. 
Morot & pumpafrö Pizza Botten
  • 2 1/2 dl pumpa frön
  • 1-2 st morötter  (rivna)
  • 1 matsked olivolja
  • 1 ägg (valfritt)
  • salt och peppar efter smak
Mixa allt i en matberedare och tryck ut degen på ett bakplåtspapper. Forma till en stor pizza. Tryck lite med hushållspapper så det suger upp lite av vätskan från morötterna. Grädda botten i ugnen på 150 grader i mitten i ca 30-40 min. Ta ut från ugnen och lägg över färsk tomatsås och sen alla dina favorit ingredienser. Toppa med vegan ost eller vanlig ost och oregano.

Tomatsås: Hackade tomater, färsk oregano lite salt och peppar. Rör allt i en kastrull en stund.

Grädda pizzan i ugnen ca 30 min. Servera med en ruccola sallad och en färsk smoothie.

Denna botten kan man även använda sig till en paj botten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar