onsdag 10 juni 2015

Yoga för återhämtning vid stressSenaste tiden har det hänt endel jobbiga saker inom familjen som har tagit extra mycket energi och kraft. Livet går verkligen upp och ner utan att man riktigt kan kontrollera det, så kommer det alltid att vara. Vad gör ni åt stressiga och jobbiga situationer för att hitta ditt inre lugn och få återhämtning?


Vad jag har lärt mig av stressiga och jobbiga situationer är att försöka hitta sin grej som gör att du också tillför energi och glädje, även om man känner sig trött och hängig. Jag upptäckte yoga för ca 2 år sedan då mitt liv var kaos och kände genast att det var något för mig. Det bästa är att man kan göra det var som helst och även hemma. Genom yoga hittar jag mitt lugn och kan koppla bort allt runt omkring mig för en stund, så att jag inte blir helt indragen i allt negativt. Jag tränar extra mycket på handstående som ger mig både bättre balans men även styrka i armar och axlar. Avkoppling för mig är yoga som gör att jag kan släppa allt och fokusera på mig själv, rörelser, stretching och andningen. Så länge man får återhämta sig är tillfälliga stresstoppar inte så farliga. Även att baka är som terapi för mig, att hitta nya nyttiga raw vegan desserter är något jag gärna hittar tid till att göra som ni kanske märkt;) Vad har hjälpt er vid negativ stress?

"It´s all about finding the calm in the chaos." - Donna Karan

Läs mer om stress och återhämtning här

Alla positioner i yoga där kroppen är upp och nervänd kallas för inversioner. Enkelt innebär det att benen är ovanför hjärtat. När vi gör det får blodet en skjuts tillbaka mot centrum. I yoga är huvud, hand eller skulderstående vanliga positioner. Det är lättare än du tror med handstående och är extremt kul och inspirerande. En riktigt utmaning för kroppskontrollen och ett fint sätt att stärka musklerna över axlar, bål och ben. Börja mot en vägg och öva öva!! ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar