tisdag 4 augusti 2015

Raw JordgubbsglassIdag är det en riktig härlig sommar dag!! Älskar sol och värme och då vill man ju också ha GLASS:) Jag gjorde min favorit RAW glass som varken innehåller några mejeriprodukter, socker eller andra konstiga färgämnen. Så enkelt att förbereda och bara massa nyttigheter, LOVELY!!

Jordgubbar är så gott nu på sommaren så man får passa på när det finns svenska att köpa i affären. Glassen innehåller endast 3 ingredienser och den går att göra i vilken smak du vill. Ta i din favorit frukt eller bär. Idag hade jag i färska jordgubbar! Varför inte ha i färska blåbär, som det kryllar av i skogen just nu.

Viktigt att skiva bananen i bitar och frysa in dem ett tag först innan man mixar allt. Det gör att konsistensen blir mer krämig. Ett tips är att alltid ha några frysta skivor i frysen som du kan ta fram när som helst till din glass eller smoothie.
Mixa i en matberedare i några minuter. 
In i frysen. 
Servera!


Jag passade på att göra flera glassar med hallon smak att ha i frysen. Fräscht och galet gott!
                                              
Raw Glass med Jordgubbar
(2 personer)

2 bananer (frusen i bitar)
3 dl jordgubbar
1 matsked kokosolja (smält)
1 tesked vaniljpulver

Frys banan skivorna i ca 6-12 timmar. Tina dom i ca 10 min innan du ska göra glassen. Mixa bananerna med resten av ingredienserna i en matberedare tills det har blivit en krämig konsistens. Häll upp i glassformar och ställ in i frysen i någon timme.

Eller servera genast i skålar och toppa med färska jordgubbar och kokosgrädde.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar