måndag 10 augusti 2015

Sveriges största Ekologiska Matmarknad Paradiset


Nu har jag äntligen besökt Skandinaviens största Ekobutik PARADISET, som ligger på Södermalm i Stockholm. WOOW vilken underbar butik!! Det är verkligen mycket mer än en vanlig livsmedel butik, det är Sveriges största ekologiska butik. Jag älskar den och där hittar man allt. 

Läs mer om Sveriges godaste Matmarknad Paradiset HÄR
På andra våningen hittar man bland annat en Foodcourt där man kan avnjuta en vegansk middag, rawfood eller andra maträtter gjord på ekologiska råvaror. Ett mysigt kafé där det serveras sockerfria rawfood bollar, glutenfria desserter, glutenfritt bröd samt smoothies och organiskt kaffe. 


"vår vision är att alla ska kunna äta med gott samvete"

Äntligen ett ställe där det man köper och stoppar i sig faktiskt är bra för kropp och själ!!


StikkiNikki heter glassbaren där glassen är helt utan kemikalier, inga artificiella stabiliseringsmedel, färgämnen, smakämnen eller annat skräp som ofta gör glass billigare eller enklare att göra och lagra. Där görs all glass färsk- varje dag! Med riktig frukt, riktiga nötter och allt annat man kan komma på att stoppa i en riktig gelato:) StikkiNikki använder bara naturliga och organiska råvaror, både godare och nyttigare.


Hälsa och skönhetsavdelningen. Här finns ett av mina favorit märken Maria Åkerberg som har en underbar olja, coldpressed jojoba oil som jag använder till både ansiktet, läppar och håret. Här finns allt från ekologiskt schampo & balsam, hudvård till vitmanier och växtbaserat proteinpulver mmMassa nyttiga sockerfria, veganska glassar att välja på.


Här hittar man även Sophies ekologiska RAW FOOD GLASSAR. Gudomligt goda och fräscha i massor av olika smaker med enbart naturliga ingredienser. De är nästan för bra för att vara sann :) Glassarna är handgjorda utan tillsatt raffinerat socker och agave. Hon sötar glassarna med naturliga dadlar. Läs mer på hennes sida SOPHIESRAW och varför de har valt att inte använda sig av agavesirap. 

Det bästa är att 2kr/glass går oavkortat till världsnaturfondens (WWF) klimatarbete i Arktis. 


Plocka ihop en påse smått och gott. Allt från nötter till torkad frukt.


Här kan man frossa i ekologiska frukter.


Besök Paradiset och bli inspirerade ❤️


Jag och min syster passade på att köpa en grön spirulina smoothie som vi drack på Skinnarviksberget som ligger ett stenkast längre bort från butiken med utsikt över Stockholm.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar