torsdag 10 september 2015

Light Detox vecka börjar med Vattenmelon smoothie

Godmorgon underbara dag!

Jag börjar min lediga dag med en smoothie fylld med antioxidanter och C-vitamin. Ett stort glas med härlig vattenmelon, hallon med smak av mynta. Ljuvligt! Jag tänkte dricka lite mera fräscha, nyttiga frukt och grönsaks smoothies än vanligt i några dagar för att få tillbaka min energi. Jag har slarvat lite ett tag med maten,socker och alldeles för mycket kaffe, så skärpning! Man behöver inte vara fanatisk, utan kan bara göra små justeringar i kosten och faktiskt må bättre på någon vecka.

Skippa kött
Undvik halv och helfabrikat
Inget socker, glass, läsk och godis
Strunta i kaffet eller drick endast en kopp
Drick mycket vatten
Håll dig från alkohol
Nej till mjölkprodukter och vitt mjöl

Vad som funkar för mig kanske inte funkar för dig? Alla är vi olika så testa dig fram.

Jag brukar varje morgon dricka ljummet vatten med citron i. Jag gör olika sorters smoothies av frukt/bär/grönsaker som frukost eller mellanmål. Är jag toksugen på något sött brukar jag göra någon slags raw dessert sötat med färska dadlar, chiapudding med jordnötssmör eller raw choklad. Jag har kanel på gröten på morgonen. Kanel är stabiliserande för blodsockret och minskar sötsug.


Vattenmelon smoothie med mynta 
(2 glas)
  • 1/2 vattenmelon (ganska liten)
  • 2 dl hallon
  • 1 st lime
  • 5-6 st  mynta blad
  • isbitar
  • vatten
Skär vattenmelonen i bitar och ta bort de största kärnorna. Lägg i allt i mixern och pressa ned en hel lime. Lägg i några isbitar också i mixern. Mixa den slät och häll upp i fina glas. Servera med krossad is och sugrör. Garnera gärna med melon skiva på glaset:)

Gott och läskande!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar