tisdag 26 januari 2016

Raw Jordgubbstårta


Jag har tagit tjänstledigt på mitt jobb för att börja studera. Skolan började förra veckan så allt är väldigt nytt och hjärnan går på högvarv just nu haha. Såå taggad och nervös samtidigt! Dels för att studera som var ett tag sen och för att jag flyttar till en annan stad, Göteborg. Det blir verkligen en helförändring i mitt liv. Jag har känt en längre tid att jag inte utvecklas varken karriärs mässigt eller på det personliga planet och att jag behöver bryta mitt livsmönster för att få en rejäl utmaning.

"Förändring och utveckling äger rum när en människa tar risken och vågar börja experimentera med sitt liv"

Citatet kommer från boken LEVA!

Jag kommer verkligen att sakna mina underbara arbetskollegor. Det kommer att kännas konstigt från att ha ansvar på jobbet till att bara tänka på mig själv och plugget. Jag bakade en supergod och nyttig Raw jordgubbstårta till alla tjejer på jobbet som avslutning. Man kan självklart byta ut jordgubbarna mot vilken frukt som helst. Sprängfylld med nyttigheter! Helt vegansk och utan vitt socker.
                       
Raw Jordgubbstårta
(ca10 personer)

Botten

8 st medjool dadlar
3 dl valfria nötter
3 matskedar raw kakao
1 tesked vaniljpulver
1 matsked kokosolja

Mixa allt i en matberedare och tryck ut degen i en löstagbar form. Ställ in i kylskåpet medan du gör fyllningen.

Fyllning

5 dl cashewnötter, blötlagda i minst 5 timmar
5 dl jordgubbar (glöm ej tina om du väljer frysta)
5st medjool dadlar, urkärnade
2 matskedar kokossmör
1 citron, både saften och rivet skal av citronen
3 matskedar kokosolja, smält
4 st stevia droppar
1 matsked kokossocker

Mixa allt förutom kokosoljan i en matberedare. Mixa väl! Häll i kokosoljan sist och mixa lite till. Häll i formen och ställ in i frysen över natten eller några timmar. Ta fram i tid innan servering!

Toppa med valfria färska frukter!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar